מה זה גרמושקה?
גרמושקה היא תכנית הגשה המתארת את הבנייה המתוכננת בעת הקמת מבנה חדש או שינוי מבנה קיים הדורש היתר בנייה. הגרמושקה מוגשת לוועדה המקומית לתכנון ובנייה לקבלת היתר בנייה. הגרמושקה כוללת שרטוטים של שטח הבנייה, קומות המבנה, תכנית חזיתות המבנה ועוד.
המונח “גרמושקה” ניתן לתכנית הגשה זו עקב המילה הרוסית לאקורדיון. זאת מכיוון שהגרמושקה מורכבת ממס’ שרטוטים המחוברים יחדיו לדף אחד גדול מקופל, שבצורתו מזכיר אקורדיון.
כיצד מדפיסים גרמושקות?
הדפסת גרמשוקות מתבצעת במכונות דפוס בפורמט רחב המאפשר להדפיס דפים במימדים גדולים. הדפסה במכונות אלו נקראת העתקת אור. מכונה כזו המבצע פעולה זו ניתן למצוא אצלנו בCopyin, המכונה מאפשרת להדפיס גרמושקות עד רוחב של 90 ס”מ, ועד אורך בלתי מוגבל.
ישנה חשיבות רבה להדפיס את הגרמושקה (תכנית הבנייה) בפורמט רחב על מנת לשמור על קנה המידה המקורי שלה. אנשי המקצועי אשר משתמשים בגרמושקה או נדרשים לאשר את תכנית הבנייה צריכים לראותה בקנה המידה המקורי שלה, ולכן לא ניתן להדפיס אותה מוקטנת בדפי A4 או דפים אחרים מהמדפסת הביתית.
חשוב לפני ששולחים לבית הדפוס את קובץ הגרמושקה לברר באיזה גודל נייר וקנה מידה נרצה להדפיס את הגרמושקה.
ברוב המקרים משתמשים בקנה מידה של 1:50, אך זה תלוי במי שאמור לקבל את הגרמושקה, ולכן מומלץ לשאול אותו לפני פנייה לביצוע הדפסה.
כיצד שולחים קובץ גרמושקה להדפסה?
ניתן לשלוח אלינו את תכניות הגרמושקה במגוון סוגי קבצים, קבצי תמונות JPG, JPEG, קבצי PDF וקבצי אוטוקאד PLT.
כדאי ליצור איתנו קשר לפני כן על מנת שנדריך אתכם מה היא הדרך הטובה ביותר לשלוח את הקבצים.
כמה עותקים כדאי להדפיס?
מכיוון שלרוב מספר גורמים מחייבים את הגרמושקה במהלך תהליכי האישור והביצוע של תהליך הבנייה, מומלץ להדפיס אותה במספר עותקים מראש. בדרך כלל יספיקו כ-3 עותקים.
חשוב שהגרמושקה תודפס באותו גודל, גופן וצבע כמו שאר מסמכי הנייר שהונפקו על מנת לשמור על אחידות.
מה כדאי לבדוק לפני שמדפיסים גרמושקה?
-
באיזה קנה מידה נדרש להדפיס אותה?
לפני ביצוע ההדפסה בדקו עם הגורם המקצועי אשר עתיד לקבל את הגרמושקה מה הוא קנה המידה הרצוי. בדר”כ מקובל להשתמש בקנה מידה של 1:50.
-
כמה עותקים נדרש להדפיס?
עשו חישוב מהיר כמה גורמים עתידים להשתמש בתכנית הבנייה. כדאי להדפיס גם תכנית נגישה אחת שתשאר אצלכם.
מידע נוסף על גרמושקות
הגרמושקה הוא מונח שנוצר על ידי אדריכלים רוסים שהחלו לתכנן פרויקטים בברית המועצות במהלך שנות ה-20. המונח אומץ בסופו של דבר באנגלית בשם “גרמושקה”, המתייחס לתכנית בנייה שהוגשה לאישור. “גרמושקה” כוללת בדרך כלל שרטוטים של אזור הבנייה, תוכנית הרצפה והחזית של המבנה. . מטרת היתר הבנייה היא להבטיח שבנייה חדשה תעמוד בתקנון ובהנחיות הייעוד של העיר, שבדרך כלל נקבעים על מנת לשמור על איכות החיים של תושבי המקום. דרוש היתר בנייה למגוון רחב של מבנים מבתים ועד מבנים מסחריים. הגרמושקה היא דוגמה לתכנית בנייה שיש להגיש בעת בנייה או שינוי של מבנה. הגרמושקה היא תכנית המוגשת לבעל הנכס או למועצת העיר המקומית לאישור. התוכניות נוצרות לרוב על ידי אדריכלים ומתכנני בנייה, ומכילות שרטוטים של שטח הבנייה, תכנית הרצפה וחזית הבניין. תוכניות אלה נעות בין פשוטות עבור בניינים קטנים למורכבות עבור פרויקטים גדולים.